Sorularınız İçin: bu formu kullanabilirsiniz veya E-Posta adresimiz üzerinden e-posta gönderebilirsiniz. İsterseniz Whatsapp Hattımız- +90 (553) 923 22 32 numaramız ile ulaşabilirsiniz.
Çalışma Saatleri: 09:30 ile 19:30 arasında hizmetinizdeyiz.
Anne sütünün kalitesi bebek sağlığı için çok önemlidir.
Çünkü, anne sütü bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişimini sağlamak için en uygun beslenme yöntemidir. Emzirme döneminde sütün verimliliğinin ve miktarının artması için besin çeşitliliği ve besin seçimi doğru yapılmalıdır.
Emzirme döneminde anne mutlaka yeterli ve dengeli beslenmelidir.
1-) Annenin kendisi için gerekli vücut depolarını yeterli seviyede tutarak sağlığını koruması gerekmektedir.
2-) Sütün yeterli miktarda salgılanması ve besleyici olması ile bebeğin büyüme ve gelişimi sağlamaktır.
Emzirme için almanız gereken kalori ne kadar olmalıdır?
Annenin, normal zamanda alması gereken kalorinin yaklaşık 500-700 kalori daha fazlası alınması gerekir. Bunun 200 kalorisini gebelikte alınan yağ depolarından, geri kalan 300-500 kalorisini de dışarıdan alınan besinlerden sağlanır.
Yaklaşık 300 kaloriye denk gelecek besinlere bakalım.
Gördüğünüz gibi normal beslenmeye göre almanız gereken fazladan kalori üstte yazdığım gibidir. Bu yüzden gereksiz yere kalori alımınızdan uzak durun.
Bazı gebelikte normal kilo alan anne, emzirme döneminde yanlış ve fazla beslenerek fazla kilo almaktadır.
Genellikle sütün kesilmesini veya yetersiz süt olduğunu düşünerek fazla yemek tüketilir. Halbuki böyle beslenme ile süt salınımı artmaz. Sütü artıran en önemli besin sudur. Emzirme dönemine yeterli ve dengeli beslenerek vücut için gerekli besin öğelerini alıp yanında 2,5-3 litreye yakın su tüketirseniz istenilen süt salınımı oluşur.
Emzirme döneminde bazı besinlerden kaçının.
Kuru baklagiller, karnabahar, brokoli, kabak, soğan, sarımsak veya acı baharatlar anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu besinler bazı bebeklerde gaz oluşturması, huzursuzluk, emmeyi reddetme gibi negatif durumlara sebep olurken, bazı bebeklerde hiçbir rahatsızlık görülmez. Bebeğinizde ciddi birtakım huzursuzluklar gelişirse, bu besinleri ya daha az sıklıkla tüketin ya da hiç tüketmeyin.
Emziren annenin zayıflaması nasıl olmalıdır?
Emzirme döneminde başvuran danışan anneler için sütünü verimliliğini ve kalitesini artıran, sağlıklı bir şekilde belli bir süre sürede kilo kaybının olmasını sağlıyorum.
Düşük kalori ile beslenerek zayıflama yapılmamalıdır. Emzirme döneminde, hızlı kilo kaybı veya yetersiz ve dengesiz beslenilmesi süt verimini düşürmekte, sağlık değerlerini bozmaktadır. Gebelikte görülen rahatsızlıklardan biri olan anemi (kansızlık), emziklilik döneminde de dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
Gebelik öncesi ve sırasında anne adayının kilolu / zayıf olması veya fazla kilo alması veya zayıf kalması bebeğin ve annenin sağlığını etkilediği gibi emzirme dönemini de negatif etkileyebilir. Bu yüzden bu süreçlerin doğru yönetilmesi gerekir.
Sorularınız İçin: bu formu kullanabilirsiniz veya E-Posta adresimiz üzerinden e-posta gönderebilirsiniz. İsterseniz Whatsapp Hattımız- +90 (553) 923 22 32 numaramız ile ulaşabilirsiniz.
Çalışma Saatleri: 09:30 ile 19:30 arasında hizmetinizdeyiz.